Ik maak graag voor mijn klanten een merkboek. In een merkboek staat de merkidentiteit zoals ik hem eerder heb uitgewerkt omschreven en het gaat nog verder.

HET  LOGO
Het logo wordt nog verder uitgewerkt. Zo moet er een diapositieve versie komen dat geschikt is om bijvoorbeeld op een donkere achtergrond te plaatsen. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen het primaire en het secundaire logo. Een secundair logo is bijvoorbeeld alleen het typografische deel van het logo. Of alleen het beeldmerk. Dit kan gebruikt worden als de weergave van het totale logo niet nodig is om een bepaalde reden.

PAY-OFF
Een pay-off dient ter versterking van de identiteit en naamsbekendheid, net als het logo. Een pay-off zit dicht bij de kern van het bedrijf. Het vertelt niet alleen wat je doet, maar vaak ook wat je belooft en waar je beter in bent dan je concurrenten.

KLEURGEBRUIK
In het merkboek ga ik ook een kleurenpalet toevoegen. Dat palet bevat de primaire en de secundaire kleuren. De primaire kleuren zijn de kleuren die in het logo worden gebruikt, de secundaire kleuren zijn een palet met verantwoorde en passende kleuren die kunnen worden toegepast in verschillende marketingonderdelen zoals bijvoorbeeld online campagnes. In dit hoofdstuk wordt ook aangegeven hoe de kleuren te gebruiken (en hoe niet..).

TYPOGRAFIE
Typografie is een belangrijk onderdeel van de identiteit. Consistentie in het gebruik zorgt voor herkenning van het 'merk'.  In dit hoofdstuk omschrijf ik de gebruikte fonts, ik benoem ze, zowel de fonts die in het logo zijn verwerkt maar ook de fonts die in de zgn platte teksten zoals in een de brochure of op de website worden getoond. Dit bijvoorbeeld omdat typografie op het scherm weer aan andere eisen moet voldoen qua leesbaarheid dan in print.

BEELD- EN VORMENTAAL
Foto's en illustraties kunnen uw huisstijl dus uw identiteit enorm verrijken. Pas deze wel concequent toe en zorg dat je binnen de gekozen stijl blijft. Ik omschrijf hier ook hoe je beeld en typografie met elkaar kunt combineren zonder dat het een het ander verstoord.

Marcia Teeuwen
Vlierstraat 10
3961 AD Wijk bij Duurstede

mail: marcia@diezijnvanmij.nl
tel: 06 386 386 78

 

© 2020 Diezijnvanmij